Машина за гласуване притежава всеки

Машина за гласуване притежава всеки от нас - телефонът в джоба или компютърът. Плащаме сметки онлайн, купуваме билети за пътуване, концерт. Плащаме данъци в НАП.

И вместо да ползваме устройствата, които така или иначе притежаваме и за гласуване, отклоняват вниманието ни към хартиените бюлетини

Машина за власт се опитват да поделят политиците. Майсторите на невалидните бюлетини си искат хартията - вижте клипа:

Хартиената бюлетина може да се зацапа, надраска и става НЕВАЛИДНА! Вижте видеото как работи машината за невалидни бюлетини:

И да погледнем/ помечтаем ако гласуваме през телефона, таблета, компютъра:

  1. Активна регистрация: Както онлайн можем да заявим, че ще гласуваме не по адрес лична карта, а по местоживеене, така заявяваме, че желаем да гласуваме на предстоящите избори регистрираме имейл.
    * Бележка: Активната регистрация, не позволява да се вписват "мъртви души".
  2. В изборния на имейла получаваме линк. Активираме го максимум от две устройства. Ограничени сме и до два доставчика на интернет - стационарния и мобилния.
    * Получаването на линк на имейл, изисква да декларираме такъв пред държавата. С подсигуряването да използваме само два интернет доставчика, затрудняваме купувачите на гласове.
  3. В деня за гласуваме - кликаме на линка. Попадаме в списък с кандидатите като партии и лични кандидатури. Кликаме на избора, появява се надпис дали сме сигурни, потвърждаваме и готово. На имейл получаваме потвърждение, че сме гласували успешно.

Да, готов съм за коментарите как възрастните хора ще се затруднят. Как купувачите на гласове ще обикалят домовете да раздават на ръка парите и т.н.

Нито едно общество не е изкоренило престъпността на 100% Винаги ще я има борбата между доброто и злото. Животът ни се подобрява с напредването на техниката и ние сме длъжни да сме в крак с еволюцията. Иначе щяхме да сме още в пещерите.

Какво плащаме:
- Хонорарите на председателите и членовете на изборните комисии.
- Хонорарите на регионалните изборни комисии и т.н.
- Надбавките на полицаите, които охраняват изборния ден.
- Печат на хартиените бюлетини.
- Купуването на машини за гласуване.
- Поддръжката и съхранението на машините.
- Съхранението на паравани, урни и аксесоари за гласуването с хартиена бюлетина.

Всяко устройство свързано в интернет, може да бъде машина/ средство за гласуване. А защо не по желание - вотът да е явен и всеки, който не се страхува да го заяви. След края на изборния ден да провери дали гласът му е отчетен правилно.

Моята facebook страница

Все още няма коментари.

Напишете коментар