Ефективност и професионални решения = оптимизация

Ефективността е крайната цел за успехът на всяко начинание. Бизнесът/ работата/ трудът, които извършваме, зависят от това с колко усилия, какъв обем работа извършваме за определено време. И когато извършваме определено количество работа за два пъти повече време отколкото конкуренцията, ние започваме да изоставаме. Конкуренцията е стигнала там където ние още не сме.
Конкуренцията взема нови поръчки, ние още изпълняваме настоящите.
Разликата между проспериращите и останалите бизнеси е в индекса на

Ефективност

, която се постига с оптимизиране на бизнеса процеса. Всеки участник в даден бизнес - служител, управител, трябва да е наясно до колко е оптимизиран неговият труд/ начин на работа. И сега би трябвало да си зададете въпроса:

Кой е маркерът, с който изчисляваме колко сме оптимизирани и ефективни?

С маркерът за ефективност, би трябвало да са наясно собственикът или управителят на даден бизнес. Те са организаторите, ръководителите, наблюдателите, които на база наблюденията над резултатите на всеки, статистиката на инвестираното време и усилия, отчитат приходите и разходите, съответно растежа. Маркерът се нарича:

Фокус

, който дава обратна връзка до колко е оптимизиран бизнеса. Фокусът е непрекъснатото наблюдение над бизнес процеса и вземането на решения, с които се нанасят активни промени (оптимизация) и бизнесът работи все по-леко и привлича все повече приходи. Фокусът е обратното на:

Инерцията

, която претъпява сетивата. Навикът да свикваме с обстановката около нас и да губим представа до колко сме ефективни, лишава ръководителите от фокус и от реална преценка. Движението е без ясна посока, организация липсва. Резултатите се постигат с огромно натоварване на личния състав, а това започва да отблъсква служителите и те започват да работят механично, без стимул и желание.

Управлявам следните проекти:

 • ТТанграм - печатница, рекламна агенцияПозиция: Управител Танграм медия груп ЕООДТанграм е възможността да получите обслужване, което е изградено върху четирите изпитани и доказали се правила през годините: отзивчивост, качество, срок и цена.
 • ББилбордове БългарияЧаст от Танграм медия груп ЕООДBilbordove.com е платформа (маркетплейс) за съвременни клиенти и собственици на билбордове, които ценят времето. Единна национална база данни на площите и съоръженията за реклама, с търсене в реално време и. Актуална заетост на съоръженията по градове и пътна мрежа. Кръстосано търсене по тип на съоръжението. Наем с един клик. Незабавното плащане на 100% по банков път за гарантирана успешна резервация. Собственикът получава сумите веднага. Нашата цел е да направим процесът по отдаване, търсене и наемане на рекламните позиции лесен и бърз за собственика и наемателя (рекламодателя).
 • ППечатница БългарияЧаст от Танграм медия груп ЕООДПроектът налага дизайна като първостепенна задача, която към този момент се отдава на печата. Клиентите омаловажават ролята на дизайна и все още се смята, че би трябвало да е безплатен. Повечето клиенти питат за цена за печат и при поръчка се оказва, че очакванията са били дизайнът да е включен в цената.
 • XxDepoПозиция: СъдружникПроектът се занимава с развойна дейност в програмирането: Софтуер за анализи, създаване на ERP системи за управление на рекламния бизнес, печатници, авто сервизи, ветеринарни кабинети...

  Бърз контакт:

  Ивайло Манахов

  Ивайло Манахов

  Моля попълнете контактната форма!

  Така ми давате възможност да ви отговоря спокойно и точно.

  В работен ден - до час.

  През почивни дни или официални празници на Република България - в първия, работен ден.
  Някои от полетата са задължителни.

  xDepo лого

  xDepo лого

  xDepo е лаборатория, екип за разработка на софтурни решения:

  Философията на xDepo включва малък екип, чиято цел е да разработи софтуерен продукт до определено ниво и търсене на финансиране за окончателна реализация.

  ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

  Показвам моят начин на работа, формиран от 2000 г. - годината, в която се запознах с рекламата по възможно най-трудният начин:

  Директният маркетинг

  Труден, защото успешните продажби в директния маркетинг са възможни само лице в лице с клиента. Като състезание е - след поздрава следват няколко секунди, които или ще привлекат вниманието му или всичко приключва и следва следващият клиент. Тон не е желал да ви среща, усеща, че искате да му продадете нещо. Има любопитни, агресивни също. Понякога входната врата се затръшва и оставя обида, но това са правилата - не е за всеки.
  Изисква се огромно търпение и постоянство. Рутинна работа, която носи неограничени приходи.

  Обучаваха ни да работим подробно в терена. Терена е мястото, работната площадка където се издирват клиенти. Това може да са офиси, магазини, домове, хората, които се движат по улицата. Подробно е точно това - в район X (терена) всеки срещнат, всеки офис, всеки звънец на дом може да се окаже следващата продажба. По-късно разбрах логиката на "подробно в терена" - статистика: С колкото повече хора се говори - толкова по-голям е шансът за продажба. Защото не всеки е клиент, а няма как предварително да е ясно това. Идеята на директния амркетинг е издирване на клиентите в масата от хора, офиси, магазини, домове. След края на работния ден, изговорени хиляди думи, срещи със стотици клиенти - изтощението е пълно.

  Реклама

  Ценя контактите с интересни личности, професионалисти в областите - реклама, иновации, програмиране. Търся партньорства и финансиране за проекти, които са реализирани до определен етап. Основният е xDepo:

  xDepo лого

  xDepo лого

  xDepo - Развойна дейност, лаборатория за научни разработки в софтуерни продукти, изпълнени с програмисти от най-високото ниво

  Днес,

  информацията за печатници и доставчици от и извън България, ми дава увереността да бъда вашият личен отговорник в рекламата на Вашият бизнес. Екипът, който ще сглобим ще ви осигури повече клиенти/ продажби, на мен поредният клиент/ приятел.

  Възможно е да има по-ниски цени от тези, които ще Ви предложа. В началото на бизнеса преследвах всеки клиент. Борех се за всяка поръчка, докато осъзнах:

  Не съществува склад за здраве, време и нерви.

  От този момент започнах да печеля клиенти, които постепенно се превръщаха в приятели. Не толкова заради цената, а заради личното отношение, отговорността и добрият продукт.

  "Нищо лично, просто бизнес!"

  Не приемам като философия значението на тази фраза. Според мен всичко е лично: Как е облечен клиента, как говори, наясно ли е какво иска или очаква отгатване на желанията просто, защото си плаща. И когато се съберат няколко компонента на НЕхаресване, магията не се случва. За мен работата е общуване, споделяне, усещане, творчество. Невъзможно е днес да сложа някаква маска, да се скрия зад нея и да работя успешно.
  Поне при мен се налага да усещам клиента с всичките си сетива, за да усетя какво иска и да му го дам.