Ред в хаоса!

Ред в хаоса! - е девизът на ГЕРБ за изборите на 11 юли 2021 г.

Ред в хаоса! е рубрика, в която ще публикувам интересни според мен публикации от медии и т.н.

Ред в хаоса според СЕГА: "Черният списък на плачещите корумпета"

Смешен плач се носи над страната. Тези, които нарочваха всеки неудобен за “абсолютен престъпник”, сега страдат горко за евентуално нарушение на собствените си права. Преди същите пълнеха арестите с бизнесмени, които не желаят да предадат доброволно бизнесите си, а сега стенат: “Бият ни”.

“Ще дойдат и за вас”, кълне Борисов. О, те вече минаха през нас.

В този превантивен плач, който започна след публикуването на списъците по Закона “Магнитски“, прави впечатление и лекотата, с която някои евроатлантици започнаха да припяват: ”Проклета да е Америка“, която без съд и присъда затрива съдби на такива светли личности като Пеевски и Божков.

Заплакаха бизнесмени, които окрадоха страната; плачат доктори, специалисти по незаконни трансплантации;

Страдат журналисти, които успешно ни запратиха на 112-о място по свобода на словото.

Думата “изчегъртване” скандализира и продължава да скандализира много хора - предимно гербери, овъртолили се във властта десетина години.

....Но после дойде парафираното от Джо Байдън решение по Закона „Магнитски“.
Такова решение не се взема, защото градската десница е поръчала това на Байдън.

Закона “Магнитски” действа като глобално заличаване от икономическия и политическия небосклон. Изчегъртване на фирми, бизнесмени, политици. Политиците си отиват заради загубата на авторитет. Бизнесмените - заради ефективната забрана за сключване на сделки с лица от черния списък, който получават всички банки и компании с каквото и да е американско участие.

Все още няма коментари.

Напишете коментар