Подкрепям полицаите от Казанлък да бъдат справедливо наградени

Подкрепям полицаите от Казанлък да бъдат съдени справеливо!

Подкрепям да платят разноските по делото от собствения си джоб. Всички останали каубои да гледат внимателно какви са последствията и ако не им издържат нервите - да си търсят друго занимание. Полицаят не е закачалка за шапка, а огромна отговорност, усет, достойнство.

Подкрепям всички полицаи, които достойно изпълняват задълженита си по буквата на закона

Подкрепям всички полицаи, които достойно изпълняват задълженита си по буквата на закона

Този рекламен банер търси подкрепа във facebook, но какво подкрепяме??!?

Да си овластен от закона да ползваш белезници и да нападнеш безпомощния задържан е падение. Ако си полицай - още по-голямо. Полицаят произвежда ред. Престъпникът - произвол. На полицая заплащаме за да произвежда спокойствие. Подобни инциденти ни правят неспокойни и ни карат да се замислим кога ще дойде и нашият ред да бъдем бити и малтретирани.

Границата:

Между полицая и престъпника стои ясна граница. Тя е ясно дифинирана - от едната страна са редът и правилата, от другата хаосът. Когато полицаят премине границата, се превръща в престъпник и правилата изчезват. Важи законът на джунглава - по-силният надвива.
Всички интерпретации на закона със саморазправа са наивно замечтване по дивия запад. И какво сега - да препасваме оръжие, да вдигаме бесилките, да въвеждаме смъртното наказние и да се почваме? Който, когото, където хване да не отговаря на неговите ценности и да действа по правилата на своите морал и закони?

Моят, личен опит:

Юни 2019 г. бях арестуван и отведен в първо, районно управление на МВР Варна, защото нямах лична карта и за неизпълнение на полицейско разпореждане.

След няколко часа разпит, ми дадоха да подпиша протокол, че не съм искал адвокат, и медицинска помощ. Ако подпиша - ме пускат веднага. Ако не подпиша - ме затварят за 24 часа за да изясняват моята самоличност, която вече бяха установили по специфичната ми фамилия и ЕГН.

"Буркана" на медицинска помощ отблизо:

Беше ми паднала кръвната захар. Един от полицаите, които ме задържаха, донесе буркан със захар и лъжица с репликата: "Ето ТИ медицинска помощ." Изрично подчертавам обръщението на ТИ.
Поводът за задържането ми беше, че докато спортувах на крайбрежната алея - камион за зареждане на крайбрежните заведения щеше да ме отнесе. По график въведен от общината - той не би трябвало да се намира на алеята.

Качих се до кабинката с полицая и го попитах защо допуска превозни средства по алеята след крайния час за достъп и след малко бях с белезници. Пристигнаха два автомобила на МВР и ме прибраха.

Разбира се, че бях в нарушение, защото дори и когато спортувам трябва да си нося личната карта. Но това, че потърсих отговорност на полицая за превозните средства той го изтълкува като агресия от моя страна.

В районното управление няма камери. Единия полицай ме съпроводи до тоалетната и ме заплаши с бой.

Не съм подавал жалба, защото няма как да докажа, но го написвам тук след две години за да подкрепите полицаите, когато се отнесат и с вас по подобен начин. Аз не бях дрогиран. Карах колело на място, на което би трябвало да има само колоездачи, спортуващи и свободно разхождащи се. Просто направих грешката "да обезпокоя" с въпросите си полицая. Не му хареса въпросът дали е тук за да осигурява нашето спокойствие или да се грижи за бизнес интересите на собствениците на заведения.

По подобен начин може да протече и проверка от НАП.

А за този нарушител нямам идея какво бих искал да получи като възмездие, застрашавайки живота на хиляди хора. Неговата постъпка е неуважение, потъпкване, изтриване на всички писани и неписани закони. Такива същества нямат място между нас. Няма как да ги сравняваме и с животни, защото те не се дрогират, не се напиват...

Все още няма коментари.

Напишете коментар