Кухня от IKEA, безплатен монтаж и срок около коледа :)

Подлъгахме се по промоцията на IKEA за покупка на кухня, модел Метод до края на май с безплатен монтаж. Предплатихме цялата сума от 3400 лв. и след седем дни, както обещаха - получихме съобщение, че кухнята е пристигнала.
При поръчката изрично обяснихме, че правим основен ремонт и ще сме готови до края на юни за да спестим усилия, защото част от нещата не бяха в България.

На 17 юни посетих IKEA и мернах до вратата табела "Монтаж". Обясних на господина, че сме поръчали кухня, но ще сме готови с ремонта към края на юни. Той ми обясни, че трябва да пусна заявка за монтаж, въпреки безплатния монтаж, но поиска касовата бележка, а аз не я носех, както и да е.
Понеже започват работа в 11 часа, с жена ми напуснахме работните си места, отидохме в IKEA при същия господин, той взе документите и заяви, че най-рано след месец е взможен монтаж.
На Въпроса ми защо в събота ми е спестил тази подробност, отговори, че не сме само ни - и други клиенти се оплаквали.

Ами как няма да се оплакваме - похарчваме 3400 лв. и в деня на покупката НИКОЙ не те предупреждава, че трябва да се заяви монтаж!?

Още от самото начало натрупах съмнения: Заплатихме 20 лв. на един господин, който дойде на място за сваляне на размери. Оказа се, че предложението му къде да прекараме тръбите за мръсния канал се оказа ...спестявам думата. Взе размери, които и аз бях взел и единственото нещо, което видя е, че ако поръчаме шкафове с височина 80 см., при монтажа ще пробият кабел. Идването му беше абсолютно безмислено.
Веднага след посещението му бяхме запазили час за проектиране. На 29 май направихме окончателно плана на покупката и на каса заплатихме сумата. След седем дена ни уведомиха, че кухнята е пристигнала.

Ако знаехме, че се прави предварителна заявка за монтаж, щяхме още на покупката да заявим. В сайта на IKEA никъде не видях в максималният срок за доставка, защото монтажите се извършват от външа фирма. IKEA си правят промоции, по всяка вероятност без да координират с монтажниците и изведнъж клиентите се оказват с кухни, които няма кой да монтира!?

Все още няма коментари.

Напишете коментар