Кухнята от IKEA пристигна, но цветът е друг :)

След като закупихме апартамента, дойде ред на ремонта и обзавеждането. Решихме да поръчаме кухнята от IKEA и понеже имаше промоция за кухни Метод - поръчките до края на май бяха с безплатен монтаж - се спряхме на този модел. Платихме 3400 лв. и точно след 7 дни получихме уведомление, че кухнята е пристигнала.

Вчера съпругата ми отиде да се разправя за монтажа(тук съм описал цялата сага относно монтаж на кухня, закупена от IKEA) и понеже се оказа, че при поръчката никой не ни уведоми, че трябва да пуснем заявка за монтаж - срокът е около месец....Жена ми все пак помолила да види какво е пристигнало и какво се оказва:

Цветът на вратите са в друг цвят 🙂

Поръчахме ги бели, пристигнаха бежови. Сега отново сме на опашката и чакаме правилния цвят и ситуацията е следната: Вече имаме заявен монтаж на кухнята, която обаче ще пристигне някъде в необозримото бъдеще и сега се надявам да не стане така, че да ни дойде датата за монтаж и ние щастливо да откажем монтажа, защото кухнята ни е поръчана отново.

Очаквах, че марката IKEA е станала известна благодарение на скандинавската точност, но само си останах с очакванията. Да бяхме я поръчали от някой гаражен дърводелец - поне щяхме да изберем цветовете на място и да сме сигурни, че не са объркани.

На имейла ми от преди два дни във връзка със срокове за монтаж от един месец - все още нямам отговор. Това ме провокира да напиша поредната статия за IKEA и да създам едноименната рубрика, в която по всяка вероятност ще напиша поредица от сайтове.

Срам голям.

2 Отговора

  1. Иван Илиев
    Аз също си поръчах кухня от IKEA, получих цветна визуализация и се подписах, че съм запознат.И всичко мина като по вода. Ако вие нямате такава, то си я изискайте. Ако ли пък не-явно незнаете какво си поръчвате и къде се намирате.
    • Имаме визуализация и проблемът не е в нас. Ето - вече минаха повече от десет дена и кухня няма :) Вие в кой магазин поръчахте - София или Варна. Ако е в София имам надежда, че някога и в магазина във Варна ще започнат да работят като всички останали във веригата. Бях гледал <a href="http://channel.nationalgeographic.com/ultimate-factories/episodes/ikea/" target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer ugc">документален филм за IKEA в NATIONAL GEOGRAPHIK</a> и останах поразен от цялостната концепция. Това, което се случва в момента е пародия и на филма и на действителността. Ето и информация <a href="http://www.natgeotv.com/bg/megafactories/fakti-za-ikea" target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer ugc">как е създадена компанията Ikea</a> от седемнадест годишния Ингвар Кампрад. Когато една идея се разрасне до "империя" - контролът ставя все по-труден. Екипът на Ikea България явно "лежи под сянката" на историята, опита, репутацията на Ikea и съсипва типично по български и идеята и бизнеса на компанията. Аз управлявам рекламна агенция и ние също грешим, но възможно най-бързо поправяме грешката, компенсираме с пари и внимание, извиняваме се. До момента нито едно от изброените действия не сме получили от Ikea, напротив размотават ни още повече :)

Напишете коментар