Как си купих входна и интериорни врати – проучване на почти всички фирми

Семейството ми се сдоби с апартамент и се наложи да търсим нова, входна врата и четири интериорни врати. Започнах отново обиколките по фирми за врати и в рамките на месец натрупах достатъчно впечатления.

Homemax (вижте на картата): Малък избор, на пръв поглед изгодни "крила" (самата врата), но като се добави и касата, цифрите стават съвсем различни. Тук и монтажът е най-скъп: 60 лв. на врата. Ако желаете оглед ще платите 20 лв. консултант да ви посети на място. Парите си струват, защото съветът на място е безценен. Ако объркате размера - няма връщане назад. Вратите ги режат и напасват, но касите няма начин... Има и регулеруеми каси, но и те имат предел на отклонението.

Практикер: Основен недостатък НЕ ПРЕДЛАГАТ МОНТАЖ!!!! Купувате вратите и тепърва търсите майстор да ви ги слага, но той веднага започва да се дърпа и има защо: Ако не е "свалил" размерите как да носи после отговорност!?

*** Съвет: Първо майстор взема размерите, после плащате! 

Работни календари за 2021 г

Работни календари за 2021 г

Карпетмакс срещу METRO (вижте на картата): При първото посещение се помолих на двама господа да ми обърнат внимание, но те правеха всичко възможно да не се напъват...Втория път беше дама, която беше отзивчива, но така и не се получи пазарлъка, все пак поръчвам пет врати, а не мокетче 1 x 1 м.

Хит дизайн: Производител на врати. Пoсетихме мострената зала на Мир, но продавач консултантът не направи кой знае какви усилия да ни спечели, а за мен личният контакт е важен.

Магазин за врати до Окръжна болница: Така и не успяхме да го посетим, защото през посоченото, работно време не успяхме да влезем 🙂

Магазин за врати над затвора: Не ни допаднаха моделите.

Врати ABC, над ж.к. Чайка: Врати като на повечето места.

Магазин за врати Възраждане, над Мосю Бриколаж: Като на повечето места.

Мосю Бриколаж: Дали имаше и пет вида врати...:)

Следват магазините за врати, които са на околовръстното към Военна болница:
В единия магазин се продават украински врати, но на цени, които ни насочиха към изхода.

В следващия магазин не успяхме да влезем, защото беше затворен.

Третия магазин се оказа на производител от Варна. Две от вратите, които търсехме бяха със стъкла, двете плътни, но така и не ни допаднаха моделите. Входната врата беше добра, но и цената около 1000 лв. с монтаж.... Отделно ако монтажа не от техен специалист гаранцията отпада.

От строителната фирма, която прави основния ремонт ни препоръчаха консултант по вратите и най-после получихме така търсеният специалист. Човекът дойде на място, донесе каталози. На база нашият бюджет получихме консултация за качеството. Някой от марките, които до този момент бяхме гледали се оказаха със скрити проблеми и този човек ни спести сериозно главоболия.

Пишете ми на имейл на:

manahov.com@gmail.com

оставете име и телефон и той ще се свърже с вас.

16 Отговора

 1. Роси Младенова
  Здравейте Ивайло! Можете ли да ми препоръчате добра филма за врати в София?
 2. Ина Митева
  Здравейте, може ли малко повече информация за фирмата, която ви е изработила и монтирала вратите. Благодаря :)
 3. Николаева
  Здравейте, благодаря за споделеното! Бихте ли ми препоръчали фирма ,която да предлага блиндирана входна врата, която да издържа на атмосферни влияния и най-вече на котешко маркиране. Благодаря за вниманието!
 4. Conka Gancgeva
  Хитдизайн е изключително некоректна и скъпа фирма.Поръчах две врати, срока за които изобщо не беше спазен.Не отговарят на позвъняванията.Отговарят уклончиво, че не зависят от тях проблемите. Не спазват никакви уговорки. Иначе, за вноските на сумите се обаждат навреме.Огромно разочарование.Не ползвайте услугите им, ще си спестите много нерви.
  • Лилия Райкова
   Ах, г-жо Ганчева, съжалявам, че оставихме у вас чувство на недоволство! Но ето аз пак съм насреща... Аз съм Лилия Райкова, разговаряхме в магазина ни за врати Хит Дизайн Доор. "Некоректни?" Имахме договор с Вас. Изпълнихме всяка точка от него. Имаше клауза неустойки. Поради забава на металната конструкция на входната врата, се забавихме и ние с 8 дни. Изплатихме Ви неустойката за всеки ден от забавата. 8 дни, пожелавам ви никога повече да не ви се налага да чакате 8 дни. За тези осем дни, срещу които получихте и неустойка вие решихте да ни почерните? Пожелаваме на нашите колеги никога да не попадат на клиенти като вас.... Скъпа фирма? До сега не сме канили никой насила в магазина да подписва договор и да се съгласява с цените ни. Нашите цени зависят от материалите, ние държим на качеството и залагаме на качествени материали. Всяка екстра към вратата се доплаща. Вашата врата беше по снимка, блиндирана, с чукало, с фрезоване по ваш дизайн, с различен цвят от двете страни на крилото.... Отговаряме на позвъняванията, но през деня човека, който търсихте изработва вратите и е трудно да работи и говори.... Ние отговаряме на позвъняванията, телефона в магазина е 0884 97 77 83. Какви проблеми? Обадихме ви се да ви кажем, че металната конструкция ще се забави с няколко дни...Това ли наричате проблем? Аз чаках един от мобилните оператори 2 месеца да поправят чисто новия телефон на сина ми. "Никакви уговорки?" С вас си спазихме всички уговорки и още нещо - КЪРТИХМЕ И ДЕМОНТИРАХМЕ без да ви таксуваме за това, това беше част от нашия жест за тези ФАТАЛНИ 8 ДНИ от живота ви. Разочарование? Разочарование са моментите ни на срещи с клиенти като вас... Донесете ни оферта от друга фирма за изработка на вашите "скъпи врати" и ние ще ви върнем разликата. Ние сме фабрика за производство на врати по поръчка, всеки поръчков продукт е по-скъп от китайските, полските и т.н подобни, но далеч по-некачествени продукти. И още едно допълнение ние произвеждаме вратите на много магазини за врати, така, че надали цените ни са толкова скъпи... Спите ли вече по-спокойно като го написахте този коментар? Живеем в България, подкрепяйте българските производители и българската икономика! С уважение: Лилия Райкова 0882 96 26 44
   • Сергей Сергеев
    Браво.повечето клиенти искат да си купят качествени врати за без пари.ако има начин и монтажът да е без пари,да е веднага,ако има проблем с отворите да го решиш,-тоест да изкъртиш или иззидаш но не за тяхна сметка ,и да ги почерпиш на тръгване.за монтираните вече може би към 6000 хил.врати (входни и интериорни) съм останал със това впечатление.ако някой е недоволен,да си купи немски врати ,и да си докара немски монтажници от 2500 км. И ще се чувства като в рая.
 5. Лилия Райкова
  Г-н Манахов, поздравления за тази полезна статия :) Благодарение на вашия коментар, взехме мерки и екипа на фирмения магазин на Хит Дизайн Доор на ул. Мир е нов и лъчезарен :) За нас е удоволствие да помогнем на клиентите ни в избора на врати. Даваме усмивки и професионални съвети безвъзмездно :) Поздрави Лилия и Яна
  • Г-жо Райкова, благодаря! Препоръча ви наш приятел и ние затова посетихме магазина.
 6. Климентина Данова
  Здравейте, Изключително полезни статии и отзиви, на които съм благодарна, че попаднах! Имам обаче един въпрос, тъй като сме попаднали в сагата с избор на врати (и по-спешно входна врата). Как бихме могли да се свържем с консултант за врати, тъй като не намерихме такъв безпристрастен и независим.
  • Г-жо Данова, когато търсите някой, който има повече познания от вас за монтажа и за доставката на вратите, според мен казусът не е кой колко безпристрастен е, а дали ще ви свърши работа.
 7. Светослав Жеков
  Здравейте, може ли малко повече информация за фирмата, която ви е изработила и монтирала вратите. Благодаря
 8. Йорданка Иванова
  Здравейте! Все пак, на коя фирма за врати се доверихте и сте останали доволен,надявам се?И аз минах през всички спименати от вас,че и други,но още съм на кръстопът.А и времето ме притиска...
 9. Саша Василева
  Здравейте! Надявам се да споделите и с мен, на коя фирма се доверихте и каква врата си поръчахте. За съжаление, заради здравословни проблеми, разчитам на сина си при ремонта на жилище, но той е млад и няма опит и за това всеки съвет ще е добре дошъл. Телефонът ми е 0888837248.
 10. Тихомира Паскалева
  Здравейте, на мен също ми предстои избор на врати. Бихте ли ми казали на коя фирма се спряхте последно? Колебая се между няколко фирми - "Марина СМ", "Барон Доорс" и "Хит дизайн".
 11. Здравейте! Предстои ми смяна на интериорни врати. От Варна сме.Към коя фирма се насочихте? Какво ви е мнението за немските врати граде? От мненията на клиентите човек не може да си изгради собствено.Има доволни и недоволни както винаги. Въпроса е кои са преобладаващи. Все пак искам да чуя и личните ви впечатления.Оставила съм си имейла.

Напишете коментар