ВМРО-предизборни, рекламни клипове безкрай. Кой плаща?

ВМРО е партията, в която членувах до парламентарните избори на 10.05.2009

ВМРО е партията, която смятах за патриотична до моментът, в който станах свидетел на две основни събития:

  1. Забрана да преиздам "Алмнах Македония".
  2. Гласуване под строй - с автобус от Варна в Русе за кандидат депутатът Красимир Каракачанов.

1. Забрана да преиздам Алманах Македония

Преди промените, изданието се е разпространявало нелегално. Партийното членство ме запозна с Иван Аргиров от македонското дружество. Той предложи енциклопедията да се преиздаде. Костадин Костадинов (към днешна дата председател на ВЪЗРАЖДАНЕ), прегърна идеята и започнахме работа.

Ръководената от мен и до днес Танграм рекламна агенция се зае с предпечата като уговорката с партията беше трудът да не се заплаща, а правата върху файла да останат за нас. Преработихме 1040 страници: Сканирахме и обработихме 700 снимки. Със специална програма, програистите и Милка Юдова успяхме да възстановим 340 текстови страници - оригиналния словоред беше с архаични букви - "ь" и т.н.

На 1 май 2008 г. алманахът излезе от печат.

Книгата бе представена в Европейския парламент и всички от ВМРО се надпреварваха да се показват с нея.

Подех камапния за събиране на средства за второ издание. Събрахме пари за 1000 книги и се свързах с печатницата за да платя и да се отпечата втория тираж. От печатницата ми казаха, че от ръководството на партията са им заповядали да не печатат друго издание, освен ако не е поръчано от тях.

Потърсих обясненение от най-високо ниво, но така и не получих отговор защо на член на патриотичната организация - в демократична България му забранява да преиздае книга, за която по време на комунизма се е лежало в затвора.

На този етап от членството ми започнах да осъзнавам, че партията се движи от съвсем други интереси, различни от Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност - девиза на една от предизборните кампании.

Върнах лентата назад - как щурмувахме Македонския дом във Варна под предтекст, че го е овладял врагът Генади Генадиев.

Крайната цел е била да се овладее сградата, защото тя е в центъра на Варна и генерира приходи.

При друга акция протестирахме в Общинския съвет във Варна, че ни отнемат настоящият клуб, защото щяха да строят сграда. От община Варна ни дадоха друг клуб, който се ползва и до днес.

Помещението е с перспектива, защото над него има "въздух за застрояване" и в бъдеще може да се построи сграда, която да се дава под наем.

2. Гласуване под строй - с автобус от Варна в Русе за кандидат депутатът - Красимир Каракачанов.

ВМРО беше в коалиция напред за изборите през 2009 г.

ВМРО беше в коалиция напред за изборите през 2009 г.

Да - признавам: И аз като братята роми съм участвал в организарано гласуване под строй с тази разлика, че не ми е заплащано, а го направих поради идеологически причини.

В неделя - 10.05.2009 г. бях председател на изборна секция във Варна. Бях инструктиран в часът X да изляза пред училището и да чакам автобус, който ще ме откара с други членове в Русе (родният град на Красимир Каракачанов). Там трябваше да представим декларация, че не сме гласували на друго място и да дублираме гласуването във Варна. Да, точно така: Гласувах веднъж във Варна и веднъж в Русе за Красимир Каракачанов.

Пристигнахме и се разпръснахме в едно русенско училище за да не бием на очи.

Гласувах и тръгнах към автобуса и там заварих пререкание между съпартийците и двама служители на ДАИ (Държавна Автомобилна Инспекция), които извършваха проверка на автобуса. Някой от съпартийците прозря за какво става въпрос: Понеже автобусът е с хасковска регистрация - от ДАИ са получили инструкции да спират и бавят автобуси с регистрация от смесените райони заради съмнения за "изборен туризъм". Това беше точно преди първия пробив на ГЕРБ във властта и явно Бойко орисов се беше погрижил да затрудни етническите гласоподователи.
Тръгнахме, но точно преди Варна екип на ДАИ размаха палката. И пак се започнаха едни викове към тях, че не сме ДПС-ари и ни пуснаха.

Все още няма коментари.

Напишете коментар