Сграда на НАП във Варна

Проверка от НАП на физическо лице с наложени платежи по Еконт

При проверка от НАП за изпратените по Еконт пратки и съответно наложени платежи, най-сложно е да се види размера на обема.

От НАП връчват на проверявания искане за доказване на приходите. Съответно издадените фисклани бонове, фактури и т.н. Поискахме от Еконт справка и след заплащане – получихме на диск информацията с табличен вид в хронологичен ред. Кога, на кого, какво, за какви пари сме плащали. Хиляди редове като на всеки ред стои по една продажба.
В това море от информация, трябваше да намерим с коя товарителница, кой касов бон или фактура съответства. Между другото това предстои – съвсем скоро няма да е достатъчно да изкараме касов апарат, а какво сме продали с него или: На еди коя си дата, продадохме магнити за хладилник, 1000 бр. за 240 лв с ДДС и ги изпратихме по Еконт с товарителница № еди кой си. Но да се върнем на темата:

Имахме следните затруднения:

  • Да определим с коя фирма сме извършили продажбата за да успеем да открием съответната фактура.
  • От коя фирма с кои касови бонове сме продали
  • Понеже сме вършили услуги на няколко колеги заради по-ниските цени, които имаме с Еконт – да видим кои продажби са техни
  • Да извадим резултатите и да видим дали с фирмата, която не е по ДДС – не сме минали прага за регистрация.

Каузата изглеждаше невъзможна, защото нямаше да ни стигнат години да правим изчисления и да ровим фактури и касови бонове. Споделихме с познати и един от тях ни препоръча фирма, която се занимава точно с анализ на таблици от Еконт, отчети от касови апарати и всевъзможни анализи на данни.
За няколко дни приготвихме таблиците от Еконт, извикахме фирмата, която се грижи за касовите апарати за да изкарат кленовете за периода на проверката.

Анализа получихме на следващия ден!

Да, това не е някакъв рекламен трик – информацията беше сортирана в табличен вид – по фирми, на коя товарителница съответстващия касов бон.

Свържете се с мен и ще получите координатите на фирмата.

Facebook на Ивайло Манахов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.