Следят ли от НАП пратките на физически лица по Еконт, Speedy и т.н.

Следят ви (предполагате) или вече ви хванаха?

Следят ви или НАП ви хванаха с пратките от Еконт подобно на приятел, който ви сподели, че има проблем и вие вече търсите информация? Ако сте от хванатите, вижте координатите по-долу. Ако търсите информация, отново вижте координатите по-долу. Тази статия е кратък увод с обяснение на проблема. Преди години от Еконт усилено рекламираха услугата си пощенска пратка и остана внушението, че ако се пращат пратки със статут на пощенски, не е необходимо да се издават касови бонове. По този начин бяха привлечени физическите лица, които нямат фирми.

С тях Еконт сключват комисионен договор.

Физическото лице се нарича електронен търговец. Служителите на НАП се хващат точно за понятието електронен търговец и вие сте длъжни да доказвате, че не сте такъв. За да бъде един търговец “електронен” би трябвало да му поръчват “електронно” продукти. Ако поръчките се правят по телефона, понятието електронен търговец придобива изкривена представа. Проблемът е, че служителите на НАП търсят продажбите и приходите на “електронния търговец” и вие трябва да докажете, че не сте такъв.
Само дето договорът не Еконт е точно за електронен търговец.

– Ама те физическите лица не ги гледат нали?

Ами гледат. Търговията по интернет стана ежедневие. Една обява и парите започват да се връщат. Всеки втори е търговец на нещо. Офисите на Еконт вече имат обособени пробни за преглед на дрехи. При този повишен зрителски интерес няма как НАП да стоят безучастно – нали затова са Национална агенция за приходите, а не Национална агенция за пропускане на приходите.

– Как да се предпазим?

Наистина ли ми зададохте този въпрос? Не давам съвети как криете приходи и данъци от НАП. Част съм от екип, който предлага абсолютно законен начин да търгувате като физическо лице. Можем да ви предложим и по-ниски цени за доставка по Еконт.

Това, което трябва да разберете е, че държавата се променя. Налагат се все по-ясни правила и държавата си търси парите. По целия свят се плащат данъци и колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-малко проблеми ще имате. И най-слабата държава е по-силна от всякаква иконимическа групировка, а какво остава за самостиятелните играчи по Еконт.

И ако вече имате проблем или желаете да работите спокойно:
e-mail: manahov.com@gmail.com
Тел: 0876 408 866
Ивайло Манахов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.