Клиентът винаги има право!

Клиентът винаги има право!

…незнам кой е измислил тази бизнес логика, но за мен клиентът има едно единствено право: Да си плати!

Да, пиша това с ясното съзнание, че може би вече ви ядосах, но нека обясня: Клиент е субект, който няма възможност да получи даден продукт или предмет, благодарение на собствените си познания или умения и е ПРИНУДЕН да възложи това на някой друг. Този някой друг – да го наричаме с българската дума МАЙСТОР, благодарение на своя опит, знания, умения е стигнал до възможността да предложи тези свои умения във вид на краен продукт, от който така наречения клиент се НУЖДАЕ. Думата НУЖДА предполага да наричаме клиента с ново наименование – ПРИНУДЕН. Та принудения трябва да е благодарен на майстора, че последния въобще ще благоволи да му обърне внимание и да му предостави продуктът или услугата, от които принудения се нуждае. – Ама аз си плащам – с размах заявява принудения.
– Всички си плащат! – заявява майстора

2 comments

 1. Нееее, и ти , Майсторе, имаш нужда. Имаш нужда от парите, които има КЛИЕНТА, за да си вземеш неща, които сам не можеш или не искаш да си направиш. КЛИЕНТЪТ може да отиде при друг Майстор, затова ти трябва да си гъвкав, да си му полезен, за да му вземеш парите, които, пак повтарям, са нужни и на теб.
  Клиентът ВИНАГИ ИМА ПРАВО, ЗАЩОТО ТОЙ ДАВА ПАРИТЕ.

  1. Разбира се, че имам нужда, но на каква цена? На цената да ме разиграват и да ми се качват на главата?
   Нали си наясно, че магазин за нервна система няма?
   Голяма част от моите колеги ги е страх точно от това – клиентът да не отиде другаде. Поради тази причина са готови на всичко за да го задържат.
   Какво значи “Аз си плащам!” И аз си плащам, но това дава ли ми право да се отнасям с неуважение към отсрещната страна?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.