Следят ли от НАП пратките на физически лица по Еконт, Speedy и т.н.

Следят ви, предполагате, или вече ви хванаха?

Следят ви наложените платежи по Еконт, Speedy и т.н. Паричните потоци по банковите ви сметки. Колко гориво зареждате.

Следят ви когато пожелаят и за броени минути. Данъчните служители могат да видят всичко и когато се срещнете с тях презумцията за невинност остава в холивудските сериали. В нашата действителност вие вече сте виновни и трябва да доказвате, че не сте.

Идвате от "опарените с покани" или се паникьосахте и започнахте да търсите информация в google - няма нищо страшно. Няма безнадеждни ситуации, има само безмислен страх.

За да решат проблема е възможно да ви поискат пари - не давайте! Възможно е да ги вземат и "да не ви свършат работа."

Ако търсите информация, отново вижте координатите по-долу. Тази статия е кратък увод с обяснение на проблема. Преди години от Еконт усилено рекламираха услугата си пощенски запис и остана внушението, че ако се пращат пратки с този статут, не е необходимо да се издават касови бонове. По този начин бяха привлечени физическите лица, които нямат фирми. Аз самият изпитах на гърба си как товарителница от Еконт уж играе ролята на касов бон - разбирай гаранция за връщане не продукта.

Според договора с Еконт - физическото лице се нарича електронен търговец. Служителите на НАП се хващат за това понятие и искат да доказвате (забравете за невинен до доказване на противното). За да бъде един търговец "електронен" би трябвало да му поръчват по интернет. Ако поръчките се правят по телефона, понятието електронен търговец придобива изкривена представа. Проблемът е, че служителите на НАП търсят продажбите и приходите на "електронния търговец" и вие трябва да докажете, че не сте такъв.
Само дето договорът не Еконт е точно за електронен търговец.

- Ама те физическите лица не ги следят нали?

Работни календари за 2021 г

Работни календари за 2021 г

Вече ги/ Ви следят. Търговията по интернет доби масовост. Една обява и парите започват да се връщат. Всеки втори е онлайн търговец. Офисите на Еконт вече имат обособени пробни за преглед на дрехи. При този повишен зрителски интерес, няма как служителите на НАП да стоят безучастно - нали затова са Национална агенция за приходите, а не Национална агенция за пропускане на приходите.

Как протича проверка от НАП на физическо лице?

Пускат ви искане за проверка на приходите ви от наложени платежи на всичко, което сте продали чрез Еконт или друга куриерска фирма. Предварително получават от Еконт таблица, в която са описани абсолютно всички ваши продажби - дата, до кого, имена, какво, сума, кога е взета. Изключително пълна таблица. Практиката е да ви върнат до две години и половина назад. Трябва да докажете, че не сте укрили приходи. От НАП се интересуват от укрити пари и ги търсят упорито. Поискайте от Еконт таблицата, заплаща се. Така ще видите вашите продажби. Не се опитвайте да заобикаляте и да отговаряте, че стоката, която сте продали сте я намерили на улицата. Или, че това са лични вещи, защото таблицата описва продажбата на един и същ продукт десетки пъти, а това излиза от понятието лични вещи.

Служителите не са глупави - знаят повече от вас, имат пълната информация за банковите ви сметки, движението на вашите пари по роднински канали, че сте пращали по Еконт чрез балдъзата, че баджанака е минавал за парите и т.н.

- Как да се предпазим?

Наистина ли ми зададохте този въпрос? Не давам съвети как криете приходи и данъци от НАП. Част съм от екип, който предлага защита при проблеми с НАП и абсолютно законен начин да търгувате като физическо лице. Можем да ви предложим и по-ниски цени за доставка по Еконт.

Това, което трябва да разберете е, че държавата се променя. Налагат се все по-ясни правила и държавата си търси парите. По целия свят се плащат данъци и колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-малко проблеми ще имате. И най-слабата държава е по-силна от всякаква иконимическа групировка, а какво остава за самостиятелните играчи по Еконт.

Онайн, видео консултации:

Явно проблемът ескалира, защото всеки ден ме търсят десетки хора с молба за информация. Истината е, че аз не съм специалист, а описвам само това, което лично съм преживял. С консултантът, който ми помогна и ми изясни положението съм договорил ОНЛАЙН, ВИДЕО консултации.

60 минути: 60 лв.
30 минути: 30 лв.
Цени с ДДС

Задавате всякакви въпроси с изключение: укриване на данъци, избягване на наказателна отговорност и всичко свързано със заобикаляне на закона.

И ако вече имате проблем или желаете да работите спокойно:
e-mail: manahov.com@gmail.com
Viber/ тел: 0876 408 866
*** Предпочитам първият контакт да е по viber или e-mail
Ивайло Манахов

Все още няма коментари.

Напишете коментар