Бившият пожарникар и бодигард – настоящ министър председател с предстояща оставка

Най-пълното описание на политическата класа в България, от Лияна Панделиева, цитирам целият пост в оригинал, който тя публикува в своя Фейсбук профил:

 

Пътувам днес в едно от влакчетата на лондонското метро и някакви американци ми задават въпрос за това къде да се прекачат. Отговорих им, те попитаха дали съм местна, отговорих, че съм българка и приказката ни тръгна.

Питат ме те дали знам за това пред какъв труден момент в съдбините си е изправена Америка. А аз веднага ги питам те знаят ли пред какво чудо е изправена България. И понеже не знаеха, набързичко ги въведох.

"У нас се провеждат президентски избори, но правителството ще падне другата седмица, защото кандидатът-комунист на десните е вече видимо победена от военния пилот, който го играе от страната на комунистите, а премиерът се закани, че ще подаде оставка още тази неделя, но ще чака до следващата. А премиерът ни всъщност е бивш пожарникар, който е последният бодигард на последния комунистически лидер на България. След това този човек стана бодигард и на последния български цар, който се върна в България, за да стане министър-председател на републиката. Тогава пожарникарят-бодигард стана шеф на полицията, а после се скара с премиера на републиката, който по произход е цар. След това бившият бодигард и бивш шеф в полицията стана кмет на столицата, а после и премиер и така - втори мандат."

Когато спрях да говоря, всички хора около нас бяха затаили дъх и чакаха последното развитие на историята. Е, да, ама то е идната неделя. Та внесох и това уточнение. Реших, че ако отворя темата и за референдума, ще си пътуваме до последната спирка на метрото, че тези влакчета по дълго време пътуват! Но при повече късмет после можех да започна локално комедийно шоу с елементи на политическа пародия.

Американците се спогледаха смаяно и единият каза: "Че какви проблеми имаме ние - Хилъри или Тръмп... Ама вие..." И им дойде време за слизане. За останалите ми две спирки околните пътници почти не сваляха очи от мен. Ама каква история им разказах, а!

Ето оригинала.

Все още няма коментари.

Напишете коментар