Следят ли се от НАП пратките на физически лица по Еконт, Speedy и т.н.

Преди няколко дни приятел, който купува стока от Илиенци сподели, че имало предписание от НАП да не се пращат стоки по Еконт. Надали от НАП ще предупредят с предписание всички бизнеси. Голяма вероятност има вече да следят и вашите пратки и наложени платежи.

– Ама те физическите лица не ги гледат нали?

Ами гледат. Търговията по интернет стана ежедневие. Една обява и парите започват да се връщат. Всеки втори е търговец на нещо. Офисите на Еконт вече имат обособени пробни за преглед на дрехи. При този повишен зрителски интерес няма как НАП да стоят безучастно – нали затова са Национална агенция за приходите, а не Национална агенция за пропускане на приходите.

– Как да се предпазим?

Наистина ли ми зададохте този въпрос? Не давам съвети как криете приходи и данъци от НАП. Част съм от екип, който предлага абсолютно законен начин да търгувате като физическо лице. Можем да ви предложим и по-ниски цени за доставка по Еконт.

Това, което трябва да разберете е, че държавата се променя. Налагат се все по-ясни правила и държавата си търси парите. По целия свят се плащат данъци и колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-малко проблеми ще имате. И най-слабата държава е по-силна от всякаква иконимическа групировка, а какво остава за самостиятелните играчи по Еконт.

И ако вече имате проблем или желаете да работите спокойно:
e-mail: manahov.com@gmail.com
Тел: 0876 408 866
Ивайло Манахов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.